Zakendoen met de echte specialisten

Hydraulische cilinders

Van een kleine reparatie tot op maat gemaakt voor uw toepassing: AVT Metaal kan elke uitdaging op het gebied van cilinders aan. Vanuit onze deskundigheid en jarenlange ervaring maken wij voor u het verschil met onze service en klantgerichtheid. En door onze uitstekend uitgerichte werkplaats en uitgebreide mogelijkheden in eigen huis, beperken we uw stilstand. Daar profiteert u direct van!

 

Reparatie

Wij hebben de nieuwste gereedschappen om cilinders van alle verschillende bouwtypen en grootte te repareren:
 • Door speciale spangereedschappen en eventueel ‘custom made tools’ kunnen wij bijna alle cilinders (de)monteren. Ook als deze door beschadiging of corrosie niet meer in originele staat verkeren.
 • Met ons professionele machinepark (o.a. draai-, frees- en slijpbank, straalcabine) voeren onze vakbekwame monteurs iedere (al dan niet verspanende) bewerkingen uit. Zo brengen ze een beschadigde cilinder weer in nieuwstaat.
 • Met ons eigen galvanisch tamponeerproces kunnen we beschadigingen op zuigerstangen/plunjerbuizen plaatselijk voorzien van een nieuwe hardchroomlaag.
 • Bij grotere beschadigingen slijpen we eventueel de zuigerstang/plunjerbuis af, repareren deze en voorzien ze opnieuw van een chroom- of keramische laag.
 • Ook beschadigde buizen kunnen we voor u honen en voorzien van een hardheidslaag, bijvoorbeeld een nikkel- of chroomlaag.
 • Wij testen iedere door ons gerepareerde cilinder voor levering op lekkage en voorzien de cilinder van een uniek nummer. Zo heeft u altijd inzage in de reparatiehistorie.

Nieuwbouw (standaard en custom build)

Wij hebben niet alleen verstand van cilinders, maar ook van de toepassingen waarin ze worden gebruikt. Dat praat wel zo prettig, zeker bij nieuwbouwprojecten. We adviseren u graag over de volgende mogelijkheden:
 • Standaard cilinders
  U wilt snel weer aan de slag? Wij hebben standaard cilinders in ons programma die we voor een scherpe prijs gebruiksklaar (geassembleerd, getest en gespoten) uit voorraad leveren (bereik van D25/16 tot D80/45 slag in stappen van 100 mm, zonder bevestigingen).
 • Zelfbouwcilinders
  Moet de slag van de cilinder worden aangepast aan de toepassingen? Daarvoor hebben we een serie zelfbouw cilinders in het programma die wij of uzelf op de juiste maat kunnen assembleren (bereik van D25/16 tot D100/60). Wij kunnen natuurlijk ook de cilinderbuis en zuigerstang op de juiste maat maken en het deksel en de aansluiting op de buis lassen.
 • Custom build
  Dubbelwerkende telescoopcilinders, RVS-cilinders, cilinders met grote boringen, cilinders voor hoge druk: wij zetten in nauw overleg met u uw specifieke wensen om in een ontwerp en product van hoge kwaliteit.

Onze extra’s

AVT Metaal gaat voor u altijd net dat stapje verder. Alleen al door:
 • Onze eigen transportdienst; wij halen cilinders – klein of groot – bij u op en leveren ze gebruiksklaar weer af. We hebben zelfs een eigen nachtdienst.
 • Heeft u lekkage of schade? Wij kijken op uw locatie naar de oplossingen waarmee we de machine weer zo snel mogelijk productief krijgen.
 • Met onze goed uitgeruste servicebus bouwen wij bij u ter plaatse cilinders in- en/of uit of reviseren we ze.
 • Wij houden voor u een grote hoeveelheid cilinderonderdelen op voorraad, waaronder hardverchroomde assen (staf ø10 tot ø150), gehoonde cilinderbuizen (stafboring 30 tot 200) en cilinderbevestigingen.

Ook profiteren van
onze kennis en ervaring?

Bel 0165-55 56 57, wij staan voor u klaar!

Van een kleine reparatie tot op maat gemaakt voor uw toepassing:
AVT Metaal kan elke uitdaging op het gebied van cilinders aan.

Hydraulische cilinders