State-of-the-art apparatuur

Geavanceerd machinepark bij AVT Metaal

Bij AVT Metaal gebruiken we geavanceerde apparatuur om de hoogste kwaliteit en efficiëntie te waarborgen. Ons machinepark omvat onder andere:

OKUMA MA-8000H

Deze machine is ontworpen met een robuuste constructie en geavanceerde technologieën die uitstekende stabiliteit en precisie garanderen tijdens het bewerkingsproces. Perfect voor de zwaardere en grote manifolds. Met een gereedschapsmagazijn van 400 gereedschappen en een palletpool van 6 pallets kunnen we nog sneller en flexibeler produceren.

Nulpunt spansysteem

Om snel van product te kunnen wisselen gebruiken we een nulpunt spansysteem met diverse zuilen. Hierdoor kunnen we meerdere kleine producten tegelijk maken en dat vermindert het aantal gereedschapwissels. Een snellere productietijd dus!

Hydundai Kia Draaibanken

We hebben 2 Hyundai Kia draaibanken, met een doorlaat van 70 mm. We kunnen daarmee producten aan tot rond 250 mm en 1200 mm lang. Verder is er een C-as aanwezig met radiaal en axiaal aangedreven gereedschap. Ook hebben we een bril voor lange producten. 1 draaibank is voorzien van robot voor het beladen van de machine

Programmering

We programmeren buiten de machines met een CAD/CAM syteem van Edgecam.

Doosan Freesmachines (Horizontaal en verticaal)

Wij hebben 2 Doosan freesmachine met palletwisselaar. Specificaties: 2 pallets van 630 mm, product tot 1 meter in diameter, 900 mm hoog en een gewicht tot 2000 kg per pallet.